Search
Create
Log in
Sign up
Log in
Sign up
Percent Practice
STUDY
Flashcards
Learn
Write
Spell
Test
PLAY
Match
Gravity
Terms in this set (25)
What percent of 56 is 14?
25%
What percent of 125 is 98?
78.4%
What number is 55% of 80?
44
What number is 30% of 130?
39
11 is 22% of what number?
50
48 is 75% of what number?
64
What number is 65% of 120?
78
What percent of 24 is 4?
16.7%
What percent of 30 is 27?
90%
18 is 45% of what number?
40
A $1,000 bond earns 6% simple annual interest. What is the interest earned after 4 years?
$24
A $200 bond earns 5.5% simple annual interest. Find the total interest earned in 6 months.
$5.50
You deposit $1400 into an account that earns 4% interest. How much interest will you earn after 30 months?
$140
Identify the percent of change as an increase or decrease. Then find the percent of change.
Original: 28 New: 35
35 - 28 = 7
7/28 = 25% increase
Identify the percent of change as an increase or decrease. Then find the percent of change.
Original: 70 New: 42
70 - 42 = 28
28/70 = 40% decrease
Identify the percent of change as an increase or decrease. Then find the percent of change.
Original: 40 New: 9
40 - 9 = 31
31/40 = 77.5% decrease
Identify the percent of change as an increase or decrease. Then find the percent of change.
Original: 45 New: 72
72 - 45 = 27
27/45 = 60% increase
The bill for your restaurant meal is $22. You leave a 15% tip. How much is your tip? How much did you pay in total?
Tip: $22 x .15 = $3.30
Total: $22.00 + $3.30 = $25.30
You buy an electronic organizer that is on sale for 20% off the original price of $40. What is discount? What will you sale price?
Discount: $40 x .2 = $8.00
Sale Price: $40.00 - $8.00 = $32.00
A furniture store marks up the wholesale price of a desk lamp by 80%. The wholesale price is $35. What is the markup? What is the retail price after the markup?
Markup: $35 x .8 = $28
Retail: $35 + $28 = $63
A pair of jeans costs $42. Sales tax is 5%. How much is the sales tax? How much is the final price with tax?
Tax: $42 x .05 = $2.10
Final price: $42 + 2.10 = $44.10
Whole price: $34
Markup percent: 125%
What is the new price?
Markup percent: $34 x 1.25 = $42.50
New price: $34.00 + $42.50 = $76.50
Original price: $54
Discount percent: 40%
What is the new price?
Discount percent: $54 x .4 = $21.60
New price: $54.00 - $21.60 = $32.40
Food bill: $18
Sales Tax: 5%
Tip: 20%
Total bill?
Sales Tax: $18 x .05 = $0.90
Tip: $18 x .2 = $3.60
Total bill: $18.00 + $0.90 + $3.60 = $22.50
Food bill: $25
Sales Tax: 6.5%
Tip: 15%
Total bill?
Sales Tax: $25 x .065 = $1.63
Tip: $25 x .15 = $3.75
Total bill: $25.00 + $1.63 + $3.75 = $30.38
YOU MIGHT ALSO LIKE...
Corporate Finance - Final Exam PROBLEMS
47 Terms
rkurzu
Corporate Finance - Final Exam PROBLEMS
47 Terms
laurigami
7th percents & interest
71 Terms
Sherri_Jacobson
TEACHER
3403 Chapter 5 Quiz
29 Terms
mary_ann_castleman
OTHER SETS BY THIS CREATOR
History Vocabulary, Chapter 1
24 Terms
dallas_rumney_santa
Comparing Forms of Government
11 Terms
dallas_rumney_santa
The United States and International Conflict TERMS
12 Terms
dallas_rumney_santa
The United States and International Conflict EVENTS
9 Terms
dallas_rumney_santa
THIS SET IS OFTEN IN FOLDERS WITH...
Econ Ch 3
16 Terms
pbuns7
Econ Study Final Part 1 (Del)
108 Terms
lonbunny
Micro 1-6
113 Terms
Justin_Tran4
Micro Exam Chapters 1 & 3
42 Terms
faithbg