Home
Subjects
Explanations
Create
Study sets, textbooks, questions
Log in
Sign up
Upgrade to remove ads
Only $35.99/year
Maths
STUDY
Flashcards
Learn
Write
Spell
Test
PLAY
Match
Gravity
Terms in this set (13)
Working:
24 hours in a day
1/24 = 2 hours
Sleeping:
= 5/12 = 10/24
= 10 hours sleeping
Watching Movies:
= 1/6 = 4/24
= 4 hours of watching movies
Doing homework:
= 1/8 = 3/24
= 3 hours of doing homework
Doing chores:
= 2 hours
= 1/24
10 + 4 + 3 + 2 = 19
24 - 19 = 5 hours
5 hours = 5/24
Answer is 5/24 of the day is left to spare
One Saturday, a year 7 student spent her time this way:
5/12 of the day was spent sleeping
1/6 of the day was spent watching movies
1/8 of the day was spent doing homework
2 hours of the day was spent doing chores
What fraction of the day is left????
Working:
12 : 15 = 4 : 5
4 : 5 8 : ____
4 x 2 = 8
5 x 2 = 10
8:10
4 : 5 ____ : 25
5 x 5 = 25
4 x 5 = 20
20 : 25
Answer:
8 : 10
12: 15
20 : 25
8 : ____
12: 15
___: 25
Working:
= 5 1/9 - 11/4 x 4/3
= 5 1/9 - 11/3
= 5 1/9 - 33/9
= 5 1/9 - 3 6/9
= 4 10/9 - 3 6/9
= 1 4/9
Answer = 1 4/9
5 1/9 - 2 3/4 x 4/3
Working:
3/8 = 15/40 3/5 = 24/40
Women Men
15/40 + 24/40 = 39/40
75 children = 1/40
1/40 = 75 people
40 x 75 = 3,000
Answer: There are 3000 people on the cruise ship
Three - eights of passengers on a cruise ship are men and three - fifths are women.
There are 75 children on the ship.
How many passengers are on the cruise ship?
Trial and error:
Working:
Trying to get to an equivilent ratio of 5 : 6
Joe : Jane
2 : 3 + 3
4 : 6 + 3
=7:6 NO
6 : 9 + 3
=9:9 NO
8 : 12 +3
=11:12 NO
10 : 15 + 3
=13:15 NO
12 : 18 +3
=15:18 YES
Answer:
Joe has a total of 15 and Jane has 18. In total they have 33 crayons.
Joe and Jane have crayons in a ration 2;3. If Joe is given another 3 crayons, the ration changes to 5;6. What is the smallest number of crayons that Joe and Jane must have now in total?
14/5 x 44/4 +1 3/5
= 616/20 + 8/5
= 616/20 + 32/20
= 648/20
= 32 8/20
= 32 2/5
2 4/5 x 9 8/4 + 1 3/5
K: W:P
3 : 1: 4
24:8:32
Answer: There would be 24 Koalas
The ratio of Koalas to Wombats to possums is 3:1:4
If there were 32 possums how many koalas would there be??
3 2/4
3 / = 14/4
25%
Write ¼ as a percentage
16 divided by 4 = 4
So 5% is $4
16 x 3 = 48
48 + 4 = 52
So 65% is $52
If 20% is $16
Then 5% is ___________
And 65% is ___________
50 - 20 = 30
30/50 = boys
= 60/100 boys
= 60% of the class are boys
In a class of 50, there are 20 girls.
What is the percentage of boys in the class??
1/4 + 2/4 = 3/4
1/4 = 99 people
99 x 3 = 297
297 + 99 = 396
Ans = 396 people were on the cruise ship
¼ of passengers on a cruise ship are women and 2/4 are men.
99 children are on the cruise ship.
How many people are on the ship??
60%
Turn 3/5 into a percentage?
Sets with similar terms
Order of Operations with Integers
18 terms
Order of Operations with Integers
20 terms
Parts of a Whole (Fractions x Whole Numbers)
20 terms
4th Grade Math Problems
73 terms
Other sets by this creator
French study
16 terms
Science - Grade 8 - Cells
8 terms
Science
17 terms
SCIENCE
6 terms
Other Quizlet sets
Inquizitive Chapter 1 Test (Intro: The Citizen and…
29 terms
Leadership KNES350
15 terms
CH 22 Resp System - questions
77 terms
Real Estate Exam Illinois Chapter 6
42 terms